woensdag 4 april 2012

Kermis op Noordplein

De Wijktijgers zijn jonge journalisten die op zoek gaan naar nieuws in de wijk. Elke woensdagmiddag komen we samen in het Kinderparadijs op de Meidoornstraat. Wij zoeken niet alleen leuk en gezellig nieuws, maar kijken ook kritisch naar de mensen en de omgeving om ons heen. Zo hebben we ons begin van dit jaar beziggehouden met veiligheid in de wijk. Ook de kindvriendelijke route in de wijk is een onderwerp dat wij belangrijk vinden. Vorige maand zijn we begonnen met het laatste blok voor de zomervakantie. Daarom een toepasselijk thema: FEEST! De komende weken gaan wij op zoek naar leuke activiteiten en feesten in de wijk om daar verslag van te doen. Deze maand: de kermis op Noordplein.

Beste lezer van De Noorderzon, vandaag waren we bij de kermis. Een paar attracties waren gesloten, daarom was het saai om er de hele tijd te lopen. Er was een mannetje in het gekkenhuis en ik heb het casino gezien. Ook heb ik heel veel popcorn gezien en suikerspinnen. (Door: Ali)

Hallo, leuk dat je mijn verslag leest. Ik heet Wassima. Ik ben naar de kermis geweest met de Wijktijgers. Ik heb superveel foto’s gemaakt. Ik heb superveel attracties gezien. Het was superwarm. (Door: Wassima)

Op 28-03-2012 zijn we naar de kermis geweest en we hebben foto’s gemaakt in attracties. En er was een mannetje in het gekkenhuis. (Door: Zeinab)

Er was een loopband bij de kermis en die bestaat al 100 jaar. Ik zal jullie vertellen wat een loopband is; dat is iets waar je bovenop mag, en bijvoorbeeld je loopt erop en dan gaat het opeens bewegen en dan kan je vallen. Er is ook een attractie die voor kleine kinderen is. Dat is een soort van botsauto voor kleine kinderen en het lijkt op een kleine auto met een automerk erop. Wij schrijven dit omdat mensen die niet naar de kermis zijn geweest, ook weten hoe het bij de kermis was. (Door: Sharona)

We zijn bij de kermis op Noordplein geweest en er waren superveel attracties. Dit heb ik gezien: popcorn, rijbaan, bowlingbaan, botsauto’s en nog veel meer, maar de helft was dicht want ze moesten het nog bouwen. Maar de meeste werkers daar waren druk bezig en de eerste paar personen waren al binnen en wij van de Wijktijgers vonden het superleuk om hen te interviewen. We gingen ook foto’s maken bij een attractie. (Door: Yasmine)

Hallo allemaal, een man op de kermis heet Jan en hij werkt hier. Zijn attractie kost €2. En op zondag 1 april is het gesloten. Alle attracties waren heel leuk en sommige waren gesloten. Het loophuis kost ook €2 en dat was heel erg leuk. (Door: Ghizlane)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten