donderdag 10 mei 2012

Muurbij en Leeuwenharp sieren Oude Noorden

Woensdag 25 april was het groot feest op de Tollenstraat. De Muurbij én de Leeuwenharp, het tweede en derde kunstwerk van de Kindvriendelijke Route in het Oude Noorden, werden feestelijk onthuld. De poffertjeskraam, muziek, honing maken en natuurlijk de Wijktijgers waren aanwezig op dit festijn. Vandaag mochten wij twee nieuwe Wijktijgers verwelkomen, dus welkom Ashwarya en Sushmita! De Wijktijgers doen verslag. 

Vandaag, woensdag 25 april, zijn wij met de wijktijgers naar de onthulling van de Leeuwenharp van de Kindvriendelijke route gegaan. Toen we er aankwamen zagen we hele grote gekleurde tenten. Ook hebben we mensen geïnterviewd. We vroegen aan ze: Wat doet u hier, wat vindt u van het weer vandaag? En we hebben ook gezien dat mensen gingen dansen.
Wat vindt u van het weer van vandaag? Vreselijk, ze mogen wel een hele grote tent neerzetten.
Woont u hier in de buurt? Ja.
Wat doet u hier vandaag? Ik ga zo spelen in mijn band met de familie. Ik speel Braziliaanse muziek.

Daarna hebben we iemand anders geïnterviewd.
Waarom komt u hier? Mijn dochter zit hier op school dus ik dacht, even kijken wat er is.
Wat vindt u van het weer? Vreselijk.
(Door: Ashwarya)

Vandaag, woensdag 25 april, zijn wij naar de onthulling voor de kindvriendelijke route (KiWi) gegaan. We hebben twee mensen geïnterviewd: Hans en Ed. Vandaag hebben we ook een toneelstuk van de Donderelf gekeken. Ze maakten ook muziek op een harp. Wanneer de muziek begon, gingen een paar mensen dansen en daar hebben we foto’s van gemaakt. Je kon ook een Leeuwenharp maken.
(Door: Sushmita)
We hebben vandaag foto’s gemaakt en we zijn naar de onthulling van de Leeuwenharp geweest. Ik vond het niet leuk dat het ging regenen en ik ben te laat gekomen voor de onthulling van de Muurbij. Er waren optredens, er was een band en er gingen mensen dansen. Je kon er ook knutselen want je kon leeuwenmaskers maken. Je kon er ook poffertjes krijgen.
(Door: Wassima)

We gingen weg vandaag, bij de Gerard Scholtenstraat, daar zagen we een klein park waar een kunstwerk hing van de KiWi (kindvriendelijke wijk). Dit was de Muurbij. Toen gingen we naar de Leeuwenharp, daar zagen we een theater, een pofferman met poffertjes, een groot plein, een trommelman en een grote tent. We hadden wel de opening gemist, dat was niet leuk. Op het plein zag ik een meneer, Ed. Ed had het daar leuk, omdat er muziek gemaakt werd. Er was ook theater en hij werkte bij het plein. En oja, hij is al 62 jaar. Hans was er ook, hij was daar om te trommelen en hij kwam met een vriend. En hij wilde hier komen omdat het gezellig is. Ik hoop dat de kinderen nu veiliger kunnen zijn in de buurt.
(Door: Melikenur en meester Pim)

De Kindvriendelijke Route, afgekort Project KiWi, is in 2006 in het leven geroepen door de Gemeente Rotterdam, als ontwikkelingsprogramma Rotterdam Kindvriendelijk. KiWi staat voor Kindvriendelijke Wijk en het project heeft dan ook tot doel verschillende wijken in Rotterdam kindvriendelijker te maken. Het Oude Noorden Zuid is ook uitgekozen en na veel studies is de route bepaald. Niet alleen wordt de KiWi-route groener en veiliger, ook worden er kinderkunstwerken langs de route geplaatst om de route aantrekkelijk en zichtbaar te maken. Door de kunstwerken door de kinderen te laten ontwerpen, worden zij direct betrokken bij de route.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten