maandag 17 juni 2013Wijktijgers zijn banketbakkers!

De Wijktijgers van het Oude Noorden zijn de afgelopen maanden met het thema ‘eten’ bezig geweest, in de breedste betekenis van het woord. Er is gefilmd, geschreven en geïnterviewd. Ze zijn heel wat te weten gekomen over wat er allemaal op eetgebied gebeurt in hun wijk. Als afsluiting deden we het enige dat we nog niet met eten hadden gedaan: zelf maken en opeten. Aardbeientaart en aardbeienmuffins, lekker! Maar ja, hoe doe je dat? Wat gaat erin? Waar haal je de ingrediënten? Hoe maak je dat uiteindelijk? En lukt het wel?

Een recept voor muffins hadden de meeste Wijktijgers trouwens gewoon paraat. Zelfs bleken sommigen al bijna oude rotten in de keuken, zo veel ervaring hadden ze thuis al opgedaan! Maar met een grote groep samen iets maken, dat is toch wat anders. Samenwerking en timing zijn heel erg belangrijk, niet alles kan vlekkeloos verlopen. Aan de andere kant is het voordeel natuurlijk dat iedereen maar een klein beetje werk hoeft te verzetten. En als het mislukt is niemand schuldig!

Iedereen sneed aardbeien. Voor de rest werden de taken als volgt verdeeld: Mohammed deed de taartbodem, slagroom werd geklopt door Imane, Rümeysa ontfermde zich over de taartvulling, andere Mohammed mocht deeg kneden, Lubna en Christina vulden de muffinvormpjes, en Marvin en Sofia waren een soort vliegende keep.  Toen de vormpjes en de taart gevuld waren begon het wachten, maar al redelijk snel konden we aan de muffins met slagroom (wat lekker was) en gekleurde versiersels (wat vies was). De taart moest in de vriezer om nog steviger te worden, dus die werd later gegeten. Die bleek ook lekker te zijn. Geslaagd! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten